Een ongeval tijdens het skiën? Denk aan je verzekering

Gaat het tijdens je skivakantie mis? Dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Een val, een botsing op de piste, … Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Maar met de juiste verzekering ben je beschermd tegen de financiële gevolgen van een ski- of snowboardongeval.

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
3 minuten

Sporten, ontspannen en even alle zorgen achter je laten … Een ongeval kan het einde betekenen van je skivakantie en het begin van een periode met veel medische kosten. Denk daarbij aan ziekenhuisopnames, repatriëring of net een verlengd verblijf, kinesitherapie, … Met een reisbijstandsverzekering worden deze kosten vergoed, zodat je je kan richten op je herstel.

Opmerkelijk detail — onderzoeken van verzekeringsmaatschappijen tonen aan dat drukke skipistes lang niet altijd gepaard gaan met meer ongelukken. Sneeuwsporters verwonden immers vaak zichzelf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan …

  • Valpartijen — de meeste ski-ongevallen zijn het gevolg van een valpartij. Dit kan gebeuren doordat de skiër z’n evenwicht of de controle verliest, te snel gaat of te scherpe bochten maakt.
  • Botsingen tegen bomen of stenen.
  • Letsels door overbelasting — skiën kan een zware belasting zijn voor het lichaam, vooral als je niet goed getraind bent. Blessures aan de knieën, enkels, schouders en rug komen dan ook vaak voor.

Lees verder onder de afbeelding …

Een ongeval tijdens het skiën? Denk aan je verzekering

Aandachtspunten voor reisongevallenverzekering

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen voor je een reisongevallenverzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je goed gedekt bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

  • Dekking — wat dekt de verzekering precies? Zorg er zeker voor dat je je geplande reisactiviteiten in de polis terugvindt. Twijfel je? Vraag je verzekeringsmakelaar dan om een schriftelijke bevestiging.
  • Uitsluitingen — sommige verzekeringen dekken bepaalde risico’s niet. Denk daarbij aan gevaarlijke sporten of bepaalde medische aandoeningen.
  • Hoogte van het verzekerde bedrag — controleer hoe hoog het verzekerde bedrag is en of dit in lijn is met de kosten die je bij een ongeval zelf zou kunnen vrezen.
  • Eigen risico — ga na of er sprake is van een zogenaamd ‘eigen risico’. Dat is het bedrag dat je in elk geval zelf moet ophoesten bij een calamiteit. Het bedrag dat dit eigen risico overschrijdt, betaalt de verzekering dan wel uit.
  • Premie — vergelijk het premiebedrag met andere verzekeringen om te zorgen dat je niet te veel betaalt.
  • Medische voorwaarden — sommige verzekeraars stellen extra gezondheidseisen om de polis te kunnen afsluiten. In dat geval is een medische verklaring een bijkomende voorwaarde.

De ene verzekering is de andere niet. Kijk en vergelijk!

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst