Sneeuwsokken, een alternatief voor sneeuwkettingen

Sneeuwsokken voor alle wagentypes huren

Sneeuwsokken bestaan uit een bijzonder sterke polyesterstof. Deze vochtdoorlatende oppervlakte zorgt voor een zogenaamde droge wrijving. Dat wil zeggen het vocht op de met sneeuw ijs bedekte weg geabsorbeerd en afgevoerd wordt. Daardoor is er een direct contact tussen het textiel en de sneeuw of het ijs. Deze droge wrijving in combinatie met de elektrostatische lading van het polyester geeft een goede grip op de weg.

Let op — in landen waar sneeuwkettingen verplicht zijn, worden sneeuwsokken niet altijd als alternatief toegestaan. Momenteel erkennen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland de sneeuwsok als alternatief voor sneeuwkettingen. In andere Alpenlanden ben je verplicht gebruik te maken van stalen sneeuwkettingen in die zones die door de lokale verkeersborden worden aangegeven. In niet gemarkeerde gebieden is het gebruik van sneeuwsokken natuurlijk wel toegestaan. Je mag de sokken dus gebruiken totdat de lokale autoriteiten je verplichten om sneeuwkettingen om te leggen.

Schade voorkomen is beter dan genezen. Jaarlijks komen honderden vakantiegangers thuis met onvoorziene kosten door schade van sneeuwkettingen aan banden, velgen of zelfs het chassis. Met sneeuwsokken zijn die zorgen verleden tijd.

In tegenstelling tot de metalen sneeuwketting, zijn sneeuwsokken geruisloos en beïnvloeden deze het rijcomfort niet. Vergeet hobbelige ritten door het rijden met sneeuwkettingen! De band is volledig bedekt, waardoor die zich op een constante ondergrond bevindt.

Sneeuwsokken zijn na enkele keren schudden droog genoeg om ze op te bergen in de meegeleverde zak. Na gebruik zijn sneeuwsokken gewoon schoon te wassen in de wasmachine.

Vind jouw ideale sneeuwsokken

Geef in onderstaand zoekveld je bandenmaat in om de meest geschikte sneeuwsokken te vinden.

Op basis van je zoekopdracht vonden we … sneeuwsokkensets.

Siberian S
13 inch 14 inch 15 inch 16 inch 17 inch 18 inch

Deze Siberian S-sneeuwsokken zijn erg eenvoudig en snel om je autobanden te plaatsen. Je klaart de klus in minder dan vijf minuten. Deze sneeuwsokken passen op alle sneeuwkettingcompatibele banden en zijn uitermate geschikt voor gebruik op voertuigen met weinig ruimte in de wielkast.

De set bestaat uit een draagtas met daarin twee sneeuwsokken en een overzichtelijke montagehandleiding.

De Siberian S-sneeuwsokken verstoren de werking van veiligheidssystemen van je wagen — ABS, ASC, ESP, … — niet, en dankzij de textielconstructie blijven ook je lichtmetalen velgen buiten schot. Geen gedoe meer met sneeuwkettingen, sluitingen en schakels. Het hoogtechnologische vezelmateriaal zorgt voor de juiste frictie tussen de band en de weg.

Siberian M
13 inch 14 inch 15 inch 16 inch 17 inch 18 inch 19 inch

Deze Siberian M-sneeuwsokken zijn erg eenvoudig en snel om je autobanden te plaatsen. Je klaart de klus in minder dan vijf minuten. Deze sneeuwsokken passen op alle sneeuwkettingcompatibele banden en zijn uitermate geschikt voor gebruik op voertuigen met weinig ruimte in de wielkast.

De set bestaat uit een draagtas met daarin twee sneeuwsokken en een overzichtelijke montagehandleiding.

De Siberian M-sneeuwsokken verstoren de werking van veiligheidssystemen van je wagen — ABS, ASC, ESP, … — niet, en dankzij de textielconstructie blijven ook je lichtmetalen velgen buiten schot. Geen gedoe meer met sneeuwkettingen, sluitingen en schakels. Het hoogtechnologische vezelmateriaal zorgt voor de juiste frictie tussen de band en de weg.

Siberian L
14 inch 15 inch 16 inch 17 inch 18 inch 19 inch 20 inch

Deze Siberian L-sneeuwsokken zijn erg eenvoudig en snel om je autobanden te plaatsen. Je klaart de klus in minder dan vijf minuten. Deze sneeuwsokken passen op alle sneeuwkettingcompatibele banden en zijn uitermate geschikt voor gebruik op voertuigen met weinig ruimte in de wielkast.

De set bestaat uit een draagtas met daarin twee sneeuwsokken en een overzichtelijke montagehandleiding.

De Siberian L-sneeuwsokken verstoren de werking van veiligheidssystemen van je wagen — ABS, ASC, ESP, … — niet, en dankzij de textielconstructie blijven ook je lichtmetalen velgen buiten schot. Geen gedoe meer met sneeuwkettingen, sluitingen en schakels. Het hoogtechnologische vezelmateriaal zorgt voor de juiste frictie tussen de band en de weg.

Siberian XL
14 inch 15 inch 16 inch 17 inch 18 inch 19 inch 20 inch 21 inch

Deze Siberian XL-sneeuwsokken zijn erg eenvoudig en snel om je autobanden te plaatsen. Je klaart de klus in minder dan vijf minuten. Deze sneeuwsokken passen op alle sneeuwkettingcompatibele banden en zijn uitermate geschikt voor gebruik op voertuigen met weinig ruimte in de wielkast.

De set bestaat uit een draagtas met daarin twee sneeuwsokken en een overzichtelijke montagehandleiding.

De Siberian XL-sneeuwsokken verstoren de werking van veiligheidssystemen van je wagen — ABS, ASC, ESP, … — niet, en dankzij de textielconstructie blijven ook je lichtmetalen velgen buiten schot. Geen gedoe meer met sneeuwkettingen, sluitingen en schakels. Het hoogtechnologische vezelmateriaal zorgt voor de juiste frictie tussen de band en de weg.

Siberian XXL
14 inch 15 inch 16 inch 17 inch 17,5 inch 18 inch 19 inch 20 inch 21 inch 22 inch

Deze Siberian XXL-sneeuwsokken zijn erg eenvoudig en snel om je autobanden te plaatsen. Je klaart de klus in minder dan vijf minuten. Deze sneeuwsokken passen op alle sneeuwkettingcompatibele banden en zijn uitermate geschikt voor gebruik op voertuigen met weinig ruimte in de wielkast.

De set bestaat uit een draagtas met daarin twee sneeuwsokken en een overzichtelijke montagehandleiding.

De Siberian XXL-sneeuwsokken verstoren de werking van veiligheidssystemen van je wagen — ABS, ASC, ESP, … — niet, en dankzij de textielconstructie blijven ook je lichtmetalen velgen buiten schot. Geen gedoe meer met sneeuwkettingen, sluitingen en schakels. Het hoogtechnologische vezelmateriaal zorgt voor de juiste frictie tussen de band en de weg.

We vonden geen sneeuwsokken die aan je zoekcriteria voldoen.
Raadpleeg het volledige overzicht of verwijder je ingestelde filters.

Dit zeggen onze klanten …

Een vlotte communicatie, advies op maat en een volledige dienstverlening … Maar wat vinden onze klanten van ons?

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst