Hoeveel sets sneeuwkettingen heb ik nodig?

Wanneer je een set sneeuwkettingen huurt, dan gaat het steeds over een set van twee stuks. Je monteert de sneeuwkettingen altijd op de wielen van de aangedreven as. Ga dus goed na of je auto voor of- achterwielaangedreven is. Tip — de meeste auto’s zijn voorwielaangedreven, maar bij sommige Duitse automerken — BMW en Mercedes, bijvoorbeeld — en auto’s met veel vermogen — Porsche, Subaru, … — gebeurt de aandrijving via de achterwielen.

2 minuten

Ga nu op zoek naar de bandenmaat. Je vindt deze in reliëfdruk op de band zelf, en dat volgens een XXX/XX-XX-notatie. De cijfers voor de schuine streep verwijzen naar de breedte van de band in millimeter. Het cijfer vóór het liggende streepje geeft het hoogtepercentage van de band in verhouding tot de breedte weer. Na het liggende streepje vind je de velgmaat terug, maar dan uitgedrukt in inches. Raadpleeg dit artikel voor meer tips.

Lees verder onder de afbeelding …

Hoeveel sets sneeuwkettingen heb ik nodig?

Four-wheel-drive of all-wheel-drive?

Maar wat met four-wheel-drive- of all-wheel-drive-auto’s? Het instructieboekje van je wagen bevat de juiste richtsnoeren. Volg dat advies steeds op!

Vind je er geen vermelding terug? Bij vierwielaangedreven auto’s adviseren we om de kettingen op de voorwielen te monteren. Zeker bergaf bieden de sneeuwkettingen dan het meeste grip, omdat de meeste remdruk naar de voorwielen gestuurd wordt.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst