Stel, je staat aan de voet van een besneeuwde bergpas en je opent voor de eerste keer de verpakking van je gloednieuwe sneeuwkettingen. Er staat een gure wind en het begint een beetje te regenen … Zie je de bui al hangen? Om zulke scenario’s te voorkomen, kan je best thuis al eens oefenen. De montage van sneeuwkettingen vraagt tijd en geduld.

Op basis van jouw ervaringen en onze expertise breidden we de voorbije maanden ons aanbod van sneeuwkettingen gevoelig uit, en dat met een klemtoon op wagens met een uitzonderlijke bandenmaat of een speciaal bandentype. Veiligheid boven alles — voor elke band de juiste sneeuwketting, dus.

Natuurlijk keken we bij het selecteren van de beste producten ook naar het montagegemak. Dit heeft geleid tot de exclusieve Thule EasyFit-serie, alsook de Thule K-Summit-sneeuwkettingen.

Met welke wagen je ook rijdt, BOSTHON Sport biedt de makkelijkste, snelste en meest gebruiksvriendelijke sneeuwkettingen aan. Blader vlug eens door ons uitgebreide aanbod van sneeuwkettingen.

  • Manueel op te spannen kettingen — deze eenvoudige, maar degelijke en veilige sneeuwkettingen monteer je met behulp van de gesloten haken op je banden. Met behulp van de speciale spanner maak je de kettingen precies op maat van de banden van je wagen. Degelijke sneeuwkettingen voor een zachte prijs, dus. Uitermate geschikt voor sporadisch gebruik. Let op — het monteren van deze kettingen dient in twee ‘bewegingen’ te gebeuren. Nadat je de kettingen op je band monteerde, dien je enkele voorzichtige meters te rijden, om zo de kettingen handmatig aan te spannen.
  • Halfautomatische kettingen — deze zelfspannende sneeuwkettingen zijn erg eenvoudig aan te brengen, maar vergen een korte controle. Erg geschikt voor regelmatig gebruik.
  • Volautomatische sneeuwkettingen — dé sneeuwketting met het hoogste gebruiksgemak. Het gepatenteerde spansysteem staat garant voor een eenvoudige montage. Stop met ploeteren — deze sneeuwkettingen leg je in minder dan 20 seconden op. De demontage is zo mogelijk nog makkelijker — met een eenvoudige druk op de knop maakt de ketting zich van het wiel los.

Redelijk nieuw zijn de sneeuwsokken. Deze oplossing laat zich het makkelijkst vervoeren in de koffer van je wagen. Daarnaast zijn de huurtarieven ook aan de scherpe kant. Let wel — ze zijn minder geschikt bij hevige sneeuwval en worden in sommige landen en landsdelen geweigerd. Ga dus zeker altijd de lokale regelgeving na!

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst