Beschadigen sneeuwkettingen mijn velgen?

Omdat het roestvrije staal van de sneeuwkettingen harder is dan het materiaal waaruit je lichtmetalen of aluminium velgen zijn opgetrokken, loop je bij het gebruik van sommige sneeuwkettingen inderdaad een risico op beschadigde velgen. Onze iets duurdere, maar kwalitatief hoogwaardigere sneeuwkettingen zijn echter vaak voorzien van velgclips of andere systemen om de velg maximaal te beschermen.

2 minuten

Ook bieden sommige loopvlakkettingen meer bescherming tegen velgschade. De loopvlakketting heeft geen ketting aan de binnenkant van het wiel, maar enkel op het loopvlak en de buitenzijde van het wiel. Lees hier alles over deze loopvlaksneeuwkettingen. Ook het starre binnenboogsysteem van de König Easy-fit CU-9-sneeuwkettingen maakt geen contact met je velgen.

König Easy-fit CU-9
Personenwagen
Volautomatisch

Deze sneeuwketting voorziet 9 millimeter ruimte aan de binnenkant en op het loopvlak — zo maken deze kettingen geen contact met je aluminium velgen. Snel monteerbaar en weinig benodigde ruimte tussen de band en de wielkast.

Het starre binnenboogsysteem maakt de montage van de ketting op het wiel erg intuïtief — van boven naar beneden. Het herontworpen aluminium middenelement werd speciaal voor SUV’s ontwikkeld. Bovendien kan je ter bescherming van je velgen bumpers uit nylon aanbrengen. Oh, ja — Önorm 5117-gehomologeerd, UNI 11313-gecertifieerd en TÜV-conform.

König K-Summit
Personenwagen
Halfautomatisch

De spanveren van deze König K-Summit-sneeuwkettingen verminderen de centrifugale krachten bij hogere snelheden en maken een perfecte pasvorm op verschillende bandenmaten mogelijk.

Beschermde plastic platen wisselen af met harde metalen knoppen en stalen kettingen van een speciale legering — stevigheid troef, dus! Bovendien maken deze kettingen geen contact met je aluminium velgen. Snel monteerbaar en weinig benodigde ruimte tussen de band en de wielkast.

Let op — voor grote bandenmaten heb je een ruimere variant van deze sneeuwkettingenset nodig. In dat geval rekenen we een toeslag van 2,00 € per huurdag aan. We adviseren je graag!

Lees verder onder de afbeelding …

Beschadigen sneeuwkettingen mijn velgen?

Maar om je siervelgen optimaal te beschermen, is de enige echt betrouwbare keuze die van wintervelgen. Autofabrikanten hebben vaak ook wat goedkopere varianten in het gamma.

Wieldoppen raden we in elk geval af — als je daar ook nog maar verkeerd naar kijkt, zijn ze al bekrast. Verwijder ze dus steeds wanneer je je sneeuwkettingen omlegt. Of laat ze gewoon thuis achter!

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst