Je hebt van die dagen waarop je gewoon lekker kan doorskiën. Geen wachtrijen bij de liften, rustige pistes, … — zalig. Helaas is dat niet altijd het geval en lijkt die skilift lijkt maar nooit te komen. Dan slaat de verveling toe en ga je toch vanzelf iets anders doen?

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
4 minuten

Eén ding — je bent niet de enige. Volgende 10 dingen doet vrijwel iedereen in de rij, en sommige zijn ronduit vervelend. Hoe dan ook, tijd voor een bingo.

1. Ski’s uitklikken

Vervelend als het bij jou gedaan wordt, maar o zo leuk als je het bij een ander kan doen. Op een bepaald moment sta je in de rij achter één van je vrienden. Precies op het moment dat hij of zij een beetje naar voren wil glijden, klik je snel die ski uit. Het is dan alleen nog wachten op leuke en lachwekkende beelden.

2. Met je stok op een helm tikken

Snel even iemand op zijn helm tikken en dan de andere kant opkijken. Als die persoon jou de schuld geeft, zeg je heel onschuldig dat jij van niks weet. Zo kinderachtig, maar als je écht niets te doen hebt …

3. Over je ski’s gaan

Als de lift dan toch eindelijk aankomt, wil iedereen er zo snel in. Dit zorgt ervoor dat iedereen dicht op elkaar gaat staan om vervolgens zo snel mogelijk aan de beurt te zijn. En dan heb je er natuurlijk altijd mensen bij zitten die denken dat het sneller gaat als ze op je ski’s staan of je ski’s naar voren drukken. Daar zijn de eerste krassen op je gloednieuwe ski’s! Grrr …

Lees verder onder de afbeelding …

Wachtrijbingo — 10 dingen die mensen doen in de rij van de skilift

4. Stokken tussen iemands benen zetten

Let op — dit is echt een no-go om bij vreemden te doen. Maar het kan wel erg leuk zijn om iemand van je skigroep beet te nemen. Een goede timing is hierbij wel van belang. Wacht het moment dat je maatje een stukje naar voren wilt glijden af, zet je stok ertussen en glip voor.

5. Gaatjes prikken met je stokken

Dit doet ie-de-reen. Nadat je al een tijdje op je stokken staat te leunen begint de verveling toch wel erg toe te slaan. Hoe zinloos het ook is, plots ben je allerlei ingewikkelde patronen in de sneeuw aan het prikken.

6. Gebruik maken van de wifi

Helaas is het mobiele bereik in de bergen niet altijd optimaal. Daarom vind je in steeds meer gebieden wifi bij de liften. Zo maak je het thuisfront ‘in no time’ jaloers met die geweldige actiefoto van zojuist.

7. Route plannen

Een uitstekend moment om even de kaart erbij te nemen. Zo kan je alvast beraadslagen waar je heen wil. Natuurlijk kan dat ook bovenaan de piste, maar een route kiezen is niet altijd even snel gebeurd. Zeker niet met een groep waarbij iedereen wat anders wil. Er kan dan ook een hoop tijd gewonnen worden door dit alvast in de rij te doen.

8. Skipakken checken

Zodra je in de rij terecht komt, verandert vrijwel iedereen in een stylist. Op de piste zie je de leukste ski-outfits voorbijkomen, of net hele foute. Jij was toch niet degene die een knalroze broek met een oranje jas had gecombineerd? In de rij kan je iedereen mooi beoordelen!

9. Proberen bij die ene stoot in de lift te komen

Als je aan het skiën bent, race je iedereen voorbij. Zo heb je natuurlijk helemaal geen tijd om elk specimen van het andere geslacht uitgebreid te bekijken. Maar misschien lukt het je wel om ‘toevallig’ met die knappe verschijning een beetje verderop in de lift terecht te komen?

10. Voordringen

In de rij staan, da’s zonde van je tijd. Ook voor veel wintersporters. Maar het is wél beleefd. Veel skiërs en snowboarders kunnen het echter niet laten om net even een paar plekjes naar voren te schuiven en op slinkse wijze voor te dringen. En, ja — ook halverwege de rij instappen is voordringen. Zo vervelend.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst