Sneeuwkettingen gebruik je niet alle dagen, natuurlijk. Twijfel je tussen aankopen en huren? Wij lijsten graag de pro’s en contra’s voor je op, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Als je sneeuwkettingen huurt, ben je zeker van volgende voordelen.

  • Goedkoper als je ze niet vaak gebruikt — ga je slechts een enkele keer op wintersport? Dan is huren een goedkope oplossing. Je hoeft dan geen budget vrij te maken voor de — vaak prijzige — aanschaf.
  • Altijd de juiste maat — ongeacht de auto waarmee je op dit moment rijdt, bij het huren van sneeuwkettingen heb je altijd de beschikking over de juiste exemplaren. Ook als je net een nieuwe auto hebt, dus.
  • Geen opslag — het voordeel van sneeuwkettingen huren is dat je ze ophaalt én na de vakantie weer terugbrengt. Je hoeft dus geen extra ruimte vrij te maken voor de opslag van de sneeuwkettingen.

Als je tot aankoop overgaat, liggen volgende voordelen voor de hand.

  • Altijd binnen handbereik — je haalt de kettingen uit de garage en zwiert ze in de kofferbak van je wagen. Klaar.
  • Goedkoper bij veelvuldig gebruik — ga je regelmatig op wintersport? Dan heb je na 3 tot 4 winterreizen je aankoopbedrag eruit. Uiteraard is dat wel afhankelijk van de sneeuwkettingensoort.

Wist je dat BOSTHON Sport ook alle soorten sneeuwkettingen voor je personenwagen, SUV of crossover of monovolume verkoopt? Neem snel een kijkje op de website sneeuwkettingen-kopen.be.

Maar kopen heeft ook enkele nadelen!

  • Duur bij sporadisch gebruik — ga je niet zo vaak op wintersport of heb je de sneeuwkettingen slechts één keer nodig? Dan is kopen een vrij dure aangelegenheid om sneeuwkettingen te kopen.
  • Een nieuwe auto? Dan is de kans groot dat je ook nieuwe kettingen nodig hebt. Elke sneeuwketting heeft een beperkte set van bandenmaten waarmee ‘ie compatibel is. Wissel je regelmatig van wagen of rijd je met een leasewagen? Dan is kopen wellicht niet de meest verstandige keuze.

Of dacht je misschien aan tweedehandskettingen? Let op!

Op tweedehandswebsites vind je vaak goedkopere sets voorbijvliegen, en al zeker voor de meer gangbare bandenmaten. Let echter op — je banden vormen het enige contactoppervlak tussen je wagen en de weg. Bespaar niet op veiligheid. Bovendien biedt een passende bandenmaat geen garantie voor de compatibiliteit met jouw wagen. Het koetswerk van sommige wagens laat maar weinig ruimte tussen de band en de wielkast. En als je goedkope deal je wielkast aan gort sleurt, wordt goedkoop al snel duurkoop.

Tot slot ben je er bij ons zeker van dat alle sneeuwkettingen na gebruik grondig geïnspecteerd worden op eventuele schade. Daarnaasr verhuren we enkel kettingen van de bewezen merken Thule en König. ‘Bouwmarktdeals’? Nee, bedankt.

Graag concluderen we — sneeuwkettingen huren = gemoedsrust huren.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst