Vertrek je met de auto naar Frankrijk of maak je gebruik van het Franse wegennet in je doortocht naar Zwitserland of Italië? Dan ontkom je er niet aan — de péage. Deze tolkosten kunnen snel oplopen. Door je reistraject op te splitsen, kan je een flinke duit besparen. Tot wel een vijfde van de kosten!

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
2 minuten

De Franse snelwegen zijn in handen van verschillende bedrijven, en de tarieven worden aan de hand van ingewikkelde rekenmethodes bepaald. Bovendien hanteert niet elke tolmaatschappij hetzelfde tarief.

De truc zit ‘m in het gericht kiezen van enkele cruciale op- en afritten. Zo hou je het systeem voor de gek en bespaar je op de tol. Door meerdere malen de snelweg te verlaten kan je bijvoorbeeld op het traject van Nancy naar Lyon tot 8% besparen. Da’s geen gigantisch verschil, maar wanneer je dit met een voordeligere tankbeurt combineert, dikt je winst wel stevig aan.

Hoe ga je te werk?

Natuurlijk moet je dit niet allemaal zelf uitrekenen. Met de website Autoroute Eco klaar je de klus relatief snel. Ben je bereid eventjes te puzzelen, kan je op bepaalde trajecten tot wel 20% besparen.

Een andere optie is de app Péago. Downloaden kan gratis, maar voor de besparingsfunctie dien je € 3,99 op tafel te leggen. Maar die kosten heb je nog voor Parijs terugverdiend. Daarna kan het besparen beginnen.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.